Webshop » Verzorgingsproducten man vrouw » Gezichtsreiniger Vette huid

Gezichtsreiniger Vette huid

Gezichtsreiniger Vette huid Gezichtsreiniger Vette huid

GEZICHTSREINIGER op Oil cleansing method, natuurlijke gezichtsreiniging met olie
Inhoud : 50 ml

De Olie Reinigings Methode of ORM (OCM in het engels als in Oil Cleansing Method) is een natuurlijke manier om een stralende zuivere huid te krijgen door alleen heet water, een zacht doekje en een mengsel van ricinusolie, druivenpitolie en kokosolie.

Het principe van de oil cleansing method is: ‘Olie lost olie op’
Bijna alle gezichtsreinigers die verkocht worden bevatten synthetische chemicaliën en kunstmatige ingrediënten, en zelfs als het merk beweert “biologisch” of “natuurlijk” te zijn is het meestal niet helemaal vrij van synthetische inhoudsstoffen. Deze kunnen schade aan je huid aanrichten en zijn op de lange duur ongezond voor je.
Scherpe reinigingsproducten zorgen voor acne en puistjes door niet alleen het vuil en de bacteriën, maar ook de natuurlijke olie van je gezicht te verwijderen. Wanneer de huideigen oliën verwijderd worden reageert de huid door extra olie aan te maken, dit veroorzaakt een vette huid en puistjes en creëert een vicieuze cirkel van nog meer producten kopen die uiteindelijk weer tegen je eigen huid ingaan. Of de huid maakt juist geen olie meer aan en daardoor veroorzaakt het juist een vochtarme en droge huid. Afhankelijk van wat voor producten je gebruikt.

Met the oil cleansing method (OCM) reinig je de huid voor je gaat slapen door middel van een oliemengsel dat bij jouw huidtype past. De oil cleansing method is daarmee een vervanger voor een ‘gewone’ gezichtsreiniger.
Je huid reinigen is belangrijk om deze gezond te houden. Vooral in de avond. Een schone huid neemt verzorgingsproducten beter op. Door middel van oil cleansing verwijder je zowel onzuiverheden als make-up (zelfs waterproof make-up) op een milde manier. Een van de voordelen is dat je met deze natuurlijke methode geen schuimende (uitdrogende) reinigers meer nodig hebt.

Hoe werkt de olie reinigings methode?

Iedereen kan baat hebben bij OCM. Het enige dat je nodig hebt om het te proberen zijn de juiste oliën, een zacht doekje en warm water.
Belangrijk is wel dat je een gezichtsreiniger gebruikt aangepast aan jouw huidtype. Een vette huid heeft andere behoeften dan een droge huid. Ricinus olie is een goede basis omdat de olie een reinigende werking heeft en goed onzuiverheden verwijdert. Ricinus olie remt de groei van virussen en bacteriën en heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Het is een dikke olie qua samenstelling, maar hij verstopt de poriën niet. Het helpt juist om overtollig talg te verwijderen.

Gebruik van de oil cleansing methode

Masseer een klein beetje van de oliën op je gezicht. Neem een paar minuten de tijd om de olie goed in te masseren op je wangen, neus, voorhoofd, nek en kin en voorzichtig rond je ogen om eventuele oogmake-up te verwijderen. Geef de olie de kans om diep in de huid door te dringen en afval, bacteriën, dode huidcellen en ander vuil te verwijderen. Maak je doekje (of washandje) nat met heet water en wring het goed uit, drapeer het over je gezicht en laat heel even liggen zodat de warmte zijn werk kan doen, daarna veeg je de olie en het vuil weg met het doekje. Je huid voelt schoon en zacht aan.

Hierna kan je je huid nog sprayen met wat rozenhydrolaat of een andere tonic en daarna je verzorgende crème aanbrengen. Bij sommige mensen is de olie cleansing method/olie reinigings methode voedend genoeg voor de huid en die hebben geen extra olie of tonic meer nodig.

De informatie over de werking van deze poducten zijn afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de fytotherapie, de publicaties van therapeuten, homeopathische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. De Legpuzzel doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.

€ 17,00

Beschikbaar

Heeft u een vraag?