Wetenschappelijke naam : Camelia sinensis “Ceylonthee”
Zwarte Thee worden de blaadjes verwelkt en gerold. Daarna laat men de blaadjes oxideren zodat de bruin/zwarte verkleuring ontstaat (fermenteren). Pas dan vuurt men de blaadjes en uiteindelijk worden ze gedroogd. Het oxidatieproces duurt bij zwarte thee het langst. Daardoor wordt de thee sterker in smaak en bevat het meer theïne.
Per tas 1 eetlepel thee overgieten met water max 70°C en 10 min laten trekken.
De informatie over de werking van deze kruiden is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de fytotherapie, de publicaties van therapeuten, homeopathische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. De Legpuzzel doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.
Gewicht N/B
Gewicht

100 g, 1000 g

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Thee zwarte Ceylon”

Your email address will not be published. Required fields are marked