€ 14,80 – € 77,40 incl.btw
Witte thee Pai Mu Tan wetenschappelijke naam : Camelia sinensis Pai Mu Tan
Witte thee zijn enkel de topjes die geplukt worden, dit kan maar 1 keer per jaar gedaan worden en is daarom een dure specialiteit. Witte thee wordt gekenmerkt door sterke verwelking en lichte oxidatie bij de verwerking. Bij het maken van witte thee liggen de verse theebladeren tot 3 dagen te verwelken om het natuurlijk vocht te laten verdampen en daarna worden ze gedroogd. De thee is “wit” omwille van zijn donzige haartjes. Deze kleine haartjes geven de jonge scheuten een zilvergrijs uiterlijk, dit wordt vaak beschouwd als een teken van kwaliteit. De thee is ook “wit” omwille van de kleur van het aftreksel en dikwijls heel licht van kleur. Witte thee werd voor het eerst gemaakt in China en wordt vaak gezien als een specialiteit van de Chinese provincie Fujian. De smaak van witte thee is zeer zacht, witte thee bevat het laagste theïnegehalte van alle
Per tas 1 eetlepel kruid overgieten met water max 70°C en 10 min laten trekken.
Gewicht | N/B |
---|---|
Gewicht | 100 g, 1000 g |
Reviews
There are no reviews yet.